De perfecte duikbril kopen

Een duikbril kiezen is van groot belang als je er veel gebruik van maakt. En ook als je er niet zo vaak gebruik van maakt. Ook maakt het niet uit waarvoor je het gaat gebruiken. Of het nu voor duiken in zee is, een meer, een kanaal of een rivier of misschien wel in een zwembad. Let op de volgende zaken: Zicht, comfort en volume.

De perfecte duikbril kopen: zicht

Let erop dat de duikbril zorgt voor een zeer breed gezichtsveld. Hoe breder hoe beter!

De perfecte duikbril kopen: comfort

Het is belangrijk om een duikbril te hebben welke comfortabel zit. De ergonomie is afhankelijk van de materialen van de duikbril. Tegenwoordig worden de meeste duikbrillen gemaakt van een siliconen omhulsel. Het is ook goed om te kiezen voor een neopreen riem. Doe dit helemaal als de duikbril voor kinderen is of voor als je lang haar hebt.

De perfecte duikbril kopen: volume

Ga je de duikbril gebruiken voor de onderwaterjacht? Dan moet het volume van duikbril minimaal zijn. Vaak zal je dan uitkomen op een duikbril met twee gezichtsvensters. Deze duikbrillen hebben namelijk een veel kleiner gezichtsvenster dan de andere duikbrillen.

Kies de duikbril die lekker zit, met goed zicht  en het  juiste volume!

Het is dus belangrijk om te zien hoe lekker de duikbril zit en hoe het zicht is van de duikbril. Vaak kun je dit gemakkelijk uittesten in de winkel waar je de duikbril koopt. Het is gemakkelijk en eenvoudig. Ook kun je met de adviseur overleggen welke het beste volume is met betrekking waarvoor je de duikbril wilt gebruiken.

Hoe kies je de perfecte duikbril? 

Het is afhankelijk van waar je gaat duiken en welke onderwateractiviteit je gaat uitvoeren welke duikbril je moet gebruiken. Als je van snorkelen houdt dan heb je bijvoorbeeld een andere duikbril nodig dan wanneer je op onderwaterjacht gaat of wanneer je gaat diepzeeduiken. Er zijn volop specialisten welke je kunnen helpen om de juiste duikbril te kiezen.  Het belangrijkste bij het kiezen van een duikbril is de pasvorm, het gezichtsveld, het volume en het soort siliconen.

De pasvorm van de duikbril

Waarvoor je de duikbril ook gaat gebruiken, hoe de duikbril past is het belangrijkste. Het is belangrijk om de duikbril te passen voordat je hem gaat kopen.  Zet daarom de duikbril op je gezicht zonder een riempje rond je hoofd te doen. Adem dan in via de neus en houdt je adem even vast. Blijf je adem vasthouden en kijk of de duikbril op zijn plek blijft zitten. Als dit het geval is dan heb je de juiste duikbril gekozen! En dat is natuurlijk het belangrijkste.

Het gezichtsveld en de duikbril

Wil je liever de onderwaterwereld van een andere kant bekijken? Dan kun je gaan snorkelen of zelfs gaan diepzeeduiken. Het is goed om te ontdekken hoe de onderwaterwereld eruit ziet. Kies er daarom voor om een mooie duikbril te gebruiken. Je kunt dit in combinatie met een snorkel doen en flippers.

Kies de juiste duikbril

Als je voor de juiste duikbril kiest dan is het mooi om te ontdekken hoe je hiermee volop zult genieten van een hele andere wereld onder water. Wacht niet langer en kies de juiste duikbril om van deze wereld te kunnen genieten.

Zwembril

De zwembril is een fantastisch instrument bij het zwemmen. Eigenlijk is het ongelooflijk dat je met zo’n simpel instrument gewoon onder water kan kijken. Het is fascinerend om het verschil te ervaren tussen kijken onder water zonder en met zwembril. Probeer het gewoon eens door je zwembril onder water af te zetten en te ervaren wat je dan nog ziet.

Onder water kijken met een zwembril

De natuurkundige uitleg van de zwembril en het hierboven beschreven fenomeen is nogal ingewikkeld. Dit heeft alles te maken met de brekingsindex van het oog, glas en water. Wil je hier meer informatie over dan is het googelen naar brekingsindex zeer de moeite waard.

Zonder natuurkundige uitleg is er onder water natuurlijk van alles te zien. Van het voyeuristisch rondkijken in het zwembad tot de prachtige onderwater wereld bij een Caribisch eiland. Vooral dit laatste spreekt bij veel mensen tot de verbeelding Het is dan ook verstandig om van te voren goed te kijken wat voor zwembril je mee gaat nemen op vakantie. Vaak zijn ter plekke ook verkopers die zwembrillen aan de man brengen. Maar de kwaliteit daarvan laat toch vaak de wensen over.

Een goede zwembril kopen

Twee belangrijke pijlers die bij een zwembril belangrijk zijn is de waterdichtheid en het comfort. Als je in Nederland, in de winkel of online, een zwembril koopt van een gangbaar merk kan je er van uitgaan dat het met deze twee punten wel goed zit. Een merk wat zich specifiek richt op het zwemmen in buiten water, de zee of een meer, is het Australische merk Zoggs. Zoggs verkoopt zowel reguliere zwembrillen als snorkels. Een bril van Zoggs zit erg comfortabel en is gegarandeerd lekvrij.

Met de nieuwste gebogen glazen technologie van de Zoggs zwembrillen is het mogelijk om 180 graden in het rond te kijken. Je hebt zo geen last van de randen van de zwembril. Als je kiest voor een snorkel heb je het voordeel dat je onder water kan blijven om de wonderschone onderwaterwereld zo veel mogelijk te bekijken. Bekijk de laatste zwembrillen bij Zwembrilletjes.eu

Zwemmen met een duikbril

Tijdens het zwemmen is een duikbril natuurlijk erg handig. Zonder duikbril kan je bijvoorbeeld onder water niets zien. Ook is het onmogelijk om onder water afstanden in te schatten. Een ander nadeel zijn de erg pijnlijke en rode ogen die je kan krijgen van het chloorwater. Zwemmen met een duikbril kan dit soort problemen oplossen. Een ander voordeel is dat de duikbril je ogen kan beschermen tegen invallend zonlicht als je buiten aan het zwemmen bent.

Duikbril tijdens het zwemmen

Duikbrillen die tijdens het zwemmen gebruikt worden zijn anders dan brillen die je bij het duiken zou gebruiken. Bij het zwemmen gebruik je over het algemeen kleinere brillen. De brillen hebben in ieder geval omsluiting bij de neus, dit in tegenstelling tot duikbrillen die bij het duiken gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat je tijdens het zwemmen kan uitademen door de neus.

Hoe sneller je wilt zwemmen hoe kleiner de zwembril is die je moet kopen. Dit is zo ongeveer de stelregel bij het aanschaffen van een duikbril voor professioneel gebruik. De Zweedse duikbrillen zijn bijvoorbeeld erg klein en zijn daardoor uitermate geschikt voor zwemwedstrijden.

Met welke duikbril ga je zwemmen?

Welke duikbril voor jou geschikt is om mee te zwemmen is erg persoonlijk. Voor recreatief gebruik voldoen comfortabele duikbrillen waarmee je zonder problemen voor langere tijd kan zwemmen. Een nadeel van een aantal duikbrillen kan namelijk zijn dat ze rode randen achterlaten met bijbehorende pijnen van dien.

Duikbrillen van Zoggs zijn erg geschikt om mee te zwemmen in het open water. De duikbrillen zijn zo gemaakt dat ze een breed blikveld hebben. Daardoor kan je zonder problemen 180 graden om je heen kijken. Dit is erg handig in het buiten water, omdat je zo alles goed in de gaten kan houden. Zo’n duikbril is dan ook echt een aanrader bij het zwemmen.