Zwemmen met een duikbril

Tijdens het zwemmen is een duikbril natuurlijk erg handig. Zonder duikbril kan je bijvoorbeeld onder water niets zien. Ook is het onmogelijk om onder water afstanden in te schatten. Een ander nadeel zijn de erg pijnlijke en rode ogen die je kan krijgen van het chloorwater. Zwemmen met een duikbril kan dit soort problemen oplossen. Een ander voordeel is dat de duikbril je ogen kan beschermen tegen invallend zonlicht als je buiten aan het zwemmen bent.

Duikbril tijdens het zwemmen

Duikbrillen die tijdens het zwemmen gebruikt worden zijn anders dan brillen die je bij het duiken zou gebruiken. Bij het zwemmen gebruik je over het algemeen kleinere brillen. De brillen hebben in ieder geval omsluiting bij de neus, dit in tegenstelling tot duikbrillen die bij het duiken gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat je tijdens het zwemmen kan uitademen door de neus.

Hoe sneller je wilt zwemmen hoe kleiner de zwembril is die je moet kopen. Dit is zo ongeveer de stelregel bij het aanschaffen van een duikbril voor professioneel gebruik. De Zweedse duikbrillen zijn bijvoorbeeld erg klein en zijn daardoor uitermate geschikt voor zwemwedstrijden.

Met welke duikbril ga je zwemmen?

Welke duikbril voor jou geschikt is om mee te zwemmen is erg persoonlijk. Voor recreatief gebruik voldoen comfortabele duikbrillen waarmee je zonder problemen voor langere tijd kan zwemmen. Een nadeel van een aantal duikbrillen kan namelijk zijn dat ze rode randen achterlaten met bijbehorende pijnen van dien.

Duikbrillen van Zoggs zijn erg geschikt om mee te zwemmen in het open water. De duikbrillen zijn zo gemaakt dat ze een breed blikveld hebben. Daardoor kan je zonder problemen 180 graden om je heen kijken. Dit is erg handig in het buiten water, omdat je zo alles goed in de gaten kan houden. Zo’n duikbril is dan ook echt een aanrader bij het zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *