Als je als topsporter nu één technisch product zou zouden moeten kiezen om je prestaties te verbeteren, denk je dan aan je schoenen, je kleding of misschien een koelvest? Nou, als je van plan bent om je sportieve prestaties naar het volgende niveau te tillen, moet je absoluut een Speed Suit overwegen.

Speed Suits, ook wel aerodynamische suits of launchesuits genoemd, zijn een soort lichtgewicht, winddoorlatende overalls waarmee je meer luchtweerstand vermindert en je prestaties maximaliseert. Ze zijn misschien wat meer gesofistikeerd dan je standaard sportkleding, maar naarmate je meer verfijnde stoffen en technische details combineert, kun je een maximale snelheid behalen.

Wat voor Speed Suit moet je kiezen? Als het gaat om aerodynamische suits, is het beste soms de dichtstbijzijnde tailor-made variant. Vermijd kosten noch moeite om zo nauwkeurig mogelijk de pasvorm en lengte te krijgen die je nodig hebt. Professionals en beginnende sporters profiteren allebei van een perfecte pasvorm, omdat deze ultieme dynamische luchtstroom voorkomt en je dus optimaal kunt presteren.

Ook kan het zinvol zijn te investeren in een ultra-lichtgewicht stof, zoals de polyester/spandex mixes die zo worden toegepast bij Speed Suits. Deze mix stelt je in staat om volledig comfortabel te zijn terwijl je trekt en draait gedurende je pass, terwijl het je bovendien in staat stelt de maximale snelheid te bereiken.

Of je nu op zoek bent naar maximale prestaties, comfort of een combinatie van beide, een goede Speed Suit is een ding dat een beetje extra mag kosten. Een launchesuit die is gemaakt voor prestaties en stijl is wat je als topsporter nodig hebt als je je prestaties op de baan wilt verbeteren. Kies de juiste Speed Suit voor ultiem topsnelheid en je bent klaar om je PB neer te zetten.

Bekijk Speed Suits