Er is geen betere manier om je prestaties tijdens de race, beproeving of marathon te verbeteren dan door de beste race schoen te dragen. De juiste schoenen kunnen je niet alleen helpen om sneller te lopen, maar ook vertrouwen geven, als je je focus en energie in de goede richtingredirect.

Kies je race schoenen met zorg, even goed als welk ander stuk sporting attire. De juiste schoenen kunnen je zelfvertrouwen vergroten, je prestaties verbeteren en je helpen om je doelen te bereiken. Race schoenen, in tegenstelling tot andere sportieve schoenen, hebben vaak specialized padding, stevige constructies en geavanceerde technologieën zodat je de maximale capaciteit en maximale prestaties uit je training krijgt.

Wanneer je op zoek bent naar de juiste race schoenen is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je voeten. Kijk of je een breedte, lange as en hoogte hebt en of je een neutrale of steunzool nodig hebt. Loop je bijvoorbeeld regelmatig lange afstanden? Vraag je jezelf af of je schoenen nodig heb die extra ondersteuning bieden, of ben je meer geschikt voor ademend materiaal dat helpt om vocht en warmte te verlichten?

Koop de juiste maat race schoenen, test ze bij het lopen of hardlopen, zodat je zeker weet dat je de perfecte pasvorm en support hebt. Verander van schoenen regelmatig als je constant aan hardlopen of lange afstanden doet. Lange afstanden doe je voornamelijk met standaard startschoenen, terwijl je bij wedstrijden bent beter af met ademende en lichtgewicht schoenen.

Investeer in een goed paar race schoenen en je zult zien dat je prestaties binnen no-time verbeteren. Zoek een goede sportspeciaalzaak en vraag de experts erop om je met een watervast advies te helpen. Zo zit je altijd goed en krijg je het meeste uit je training.

Bekijk Race schoenen